28. Balaton Boat Show – Meghatározó találkozási pont Kenesén

Az idén szeptember 1. és 3. között rendezik Magyarország legnagyobb vízi kiállítását, a 28. Balaton Boat Show-t, amelynek a korábbi évekhez hasonlóan a balatonkenesei Kenese Marina Port komplexum ad helyet.

A szervezés még javában zajlik, de Rápolthy Edit, az esemény igazgatója az Aqua Magazinnak elárulta, hogy hasonló méretű kiállítást várnak, mint tavaly, amikor közel 100 hajóból állt a „flotta”.

„A vitorlásokat és elektromos hajókat forgalmazók vagy gyártók esetén nagyjából teljes paletta várható, a motorcsónak-forgalmazók közül is egyre többen jelentkeznek, és természetesen sokan kínálják alternatívaként az elektromos meghajtást. Egyszóval reményeink szerint mindenki itt lesz Kenesén, aki itthon hajót épít vagy forgalmaz” – nyilatkozott Rápolthy Edit.

Megszokott módon a kiegészítőkből is komplett kínálat várható, így a látogatók a vitorlások megcsodálása és esetleg kiválasztása után a parton válogathatnak tovább hajózási felszerelések, műszerek, karbantartáshoz szükséges eszközök, festékek és ruházati termékek között.

„A Balaton Boat Show évek óta meghatározó találkozási pont a hajósok számára, hiszen itt vízen, kikötői környezetben és hangulatban tekinthetik meg a vitorlásokat” – hangsúlyozta Rápolthy Edit, aki kiemelte, hogy tavaly óta nem emeltek árat.

Hozzátette, az elmúlt évben már tapasztalható volt, hogy a szállítási idők kitolódtak, így a vevőknek érdemes előre tervezniük, gondolkodniuk. Ugyanis minél hamarabb rendelik meg a kiválasztott hajót, annál olcsóbban tehetik ezt meg, illetve a gyártó vagy forgalmazó is hamarabb tud szállítani. A piaci tendenciák alapján elmondható, hogy nem érdemes várni az árak visszaesésére, abban nem várható szignifikáns lefelé mozdulás, inkább a szállítási idő csökkenése az, ami a jövőre nézve előjelezhető.

„Aki hajóvásárláson gondolkodik, annak jó lehetőség a Balaton Boat Show, amely a következő idény kezdetét is jelentheti. Befektetési szempontból szintén jó döntés lehet a szeptemberi vásárlás, mert a hajók jól tartják az árukat” – hívta fel a figyelmet a kiállítás igazgatója, jelezve, hogy több kereskedőnél is vannak készleten rövid határidővel leszállítható hajók, ezeket is megtalálják az érdeklődők a kiállításon.

További híreink