Általános Szerződési Feltételek / Tájékoztató

Jegyvásárlás a Balaton Boat Show-ra

A Kenese Marina-Port Zrt. a www.balatonboatshow.hu címen elérhető honlapján (a továbbiakban: „Honlap”) üzemelő jegyvásárlás (www.balatonboatshow.hu/mep_events/balaton-boat-show/)  igénybevételével Önnek lehetősége nyílik arra, hogy számítógépes jegyértékesítési rendszeren keresztül a sorban állás elkerülésével bankkártyája segítségével megvásárolja a Balaton Boat Show rendezvényen (továbbiakban „Rendezvény”) történő részvételre jogosító jegyeket. A jegyeket a Kenese Marina-Port Zrt. E-Ticket formájában bocsátja az Ön rendelkezésére.

A jelen Általános Szerződési Feltételek és Tájékoztató (a továbbiakban: az „ÁSZF és Tájékoztató”) elfogadása a Kenese Marina-Port Zrt. online jegyvásárlás szolgáltatás igénybevételének előfeltétele, és a Kenese Marina Port Zrt.-vel a Rendezvény vonatkozásában kötendő szerződés általános feltételeit, valamint a részletes vásárlói tájékoztatót tartalmazza. Ön az ÁSZF és Tájékoztató elfogadásával azt is elfogadja, hogy a Kenese Marina-Port Zrt. az ÁSZF-et és Tájékoztatót tartalmazó honlapon keresztül közölje Önnel, hogy a szerződéskötést az E-Ticket megküldésével e-mail útján igazolja vissza.

A jelen Online Jegyvásárlási Tájékoztató (a továbbiakban: a „Tájékoztató”) elfogadása a Kenese Marina-Port Zrt. Online Jegyvásárlás szolgáltatás igénybevételének előfeltétele, és a Kenese Marina-Port Zrt.-vel kötendő szerződés általános feltételeit, valamint a részletes vásárlói tájékoztatót tartalmazza. A Tájékoztató elfogadásának minősül, ha Ön az Online Jegyvásárlás során a Fizetést megkezdi.

 A Felek meghatározása

A Honlapot és az Online Jegyvásárlást üzemeltető Szolgáltató adatai és a szolgáltatást nyújtó fél:

Kenese Marina-Port Zrt.
Székhely: 8274 Balatonkenese Kikötő u. 2.
Cégjegyzékszám: 19-10-500208, Adószám: 12360277-2-19 E-mail cím: kikoto@yacht.hu

A tárhely szolgáltatójának adatai:
NetMasters Europe Kft.
Székhely: 4200 Hajdúszoboszló Diószegi Sámuel utca 5. Email cím: szia@netmasters.hu

A Vásárló:
Aki az online jegyvásárlási felületen keresztül E-Ticketet vásárol.

page1image5868352 page1image5871424 page1image5867392 page1image5867584

Az E-Ticket

Az E-Ticket egy teljes értékű elektronikus jegy. Az E-Ticketen lévő számsor és QR kód a rendeléssel kapcsolatos összes információt tartalmazza. Segítségével beazonosítható a jegy, ezért nincs szükség egyéb biztonsági jelre. A QR kódot a Rendezvény helyszínén belépéskor elektronikusan ellenőrzik.

Semmilyen körülmények közök ne engedje, hogy illetéktelen személy másolatot készítsen az Ön E-Ticketjéről. Mivel a QR kód olvasó rendszer nem érzékel különbséget másolt és eredeti kód közök, ezért mindig az először beolvasott E-Ticketet fogadják el eredeti jegynek. Minden további, azonos kóddal rendelkező E-Ticket másolatnak, azaz érvénytelen jegynek minősül.

Az E-Ticketet a rendszer E-mailben küldi el a Vásárlónak. Kérjük, megvásárolt jegyének minden oldalát hozza magával a kiállításra telefonján vagy kinyomtatva.

Az E-Ticket megvásárlásának menete:

     1. A Kiválasztás

 • A www.balatonboatshow.hu weboldal menüjében válassza ki a Jegyvásárlás lehetőséget

 • Válassza ki az Ön által megvásárolni kívánt jegytipust és a + – jel használatával jelölje meg, hány jegyet kíván megvásárolni

 • Kiválasztás után összesítésben látja a jegyek darabszámát és a fizetendő végösszeget

 • Kattintson az összesítés melletti „Jegyvásárlás” gombra

 • Ekkor megérkezik a „pénztár” oldalra ahol a felső boxban található „Kosár” gombra kattintva tudja megtekinteni a vásárlói kosarát

 • A kosárban egymás alak felsorolva látható a kiválasztok jegytipus, a jegy egységára, az igényelt darabszám, és a fizetendő végösszeg.

 • A felsorolás elők található „X” gomb megnyomásával üríthető a kosár tartalma

 • Ekkor lehetőség van a „vásárlás folytatása” opció kiválasztására és a Jegyvásárlás kezdőoldalra visszalépve újra ki tudja választani az igényelt jegyek számát és tipusát.

 • Majd újra a jegyvásárlás gombra kattintva tovább léphet a Pénztár oldalra, ahol folytathatja a jegyvásárlást a fizetés folyamatával

  2. Adatok megadása

 • A Pénztár oldalon, a „Számlázási adatok” cím alak található szakaszban írja be a vezeték- és keresztnevét majd az e-mail címét, értelemszerűen, kétszer egymásután a megjelölt mezőbe.

 • A rendszer az itt megadott e-mail címre fogja Önnek küldeni, a megvásárolt E-Ticketet. Ha a két email cím nem egyezik, akkor a rendszer jelzi a hibát és Önnek lehetősége van javítani azt.

 • Amennyiben számlát igényel a vásárlásról, kérjük, töltse ki a számlázási adatok mezőt. A Számlát a Kenese Marina-Port Zrt. a visszaigazoló e-mailhez csatolva küldi.

       3. Fizetés

 • A „rendelés tartalma” cím alak még egyszer figyelmesen ellenőrizze a kiválasztok jegyek adatait.

 • Válassza ki a fizetési módot, és adja meg a kapcsolódó adatokat

 • Figyelmesen olvassa el a jegyvásárlásról szóló általános tájékoztatót és ÁSZF-et és tegyen egy pipát a vonatkozó kockába, ha azt elfogadja.

 • Kattintson a „megrendelés elküldése” gombra – mellyel megtörténik a fizetés

 • Ez adatok esetleges hibás rögzítése esetén a hibákat javíthatja. A jóváhagyás esetén is, amennyiben a rendszer hibát észlel, jelzi Önnek és a fizetést csak a helyes adatok megadása után teszi lehetővé.

 • Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a megvásárolt jegyek nem válthatók vissza

 • A fizetés közvetlenül az Stripe Inc. kártyaelfogadó társaság rendszerén keresztül történik. A Kenese Marina-Port Zrt. nem kezel és nem tárol kártya adatokat.

  4. Az E-Ticket átvétele

 • Sikeres fizetés esetén a rendszer automatikusan elküldi Önnek a választok jegyeket. Minden jegy külön lapon jelenik meg; Megvásárolt jegyének minden oldalát hozza magával kiállításra telefonján vagy kinyomtatva. A vásárló nem jogosult arra, hogy a jegyeket továbbértékesítse.

  5. Hiba a tranzakció során

  Amennyiben hiba lépek fel a tranzakció során, kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat! Ne indítsa újra a vásárlást! Tel.: 06 88 481 453
  Ha a jegyek a vásárlás időpontjától 1 órán belül nem érkeznek meg Önhöz, jelezze a kikoto@yacht.hu címen. A vásárlás sikeres lebonyolítása nem függ a visszaigazolás megküldésétől. Kommunikációs hiba vagy adatbeviteli hiba is okozhatja, hogy Ön nem kapja meg a rendelt jegyeket. Ez esetben is kérjük, lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálakal!

  Szerződéskötés és elállás hiányára vonatkozó tájékoztatás

  A sikeres fizetéssel a felek közök létrejön a szerződés. A szerződés távollevők közök, magyar nyelven létrejök szerződésnek minősül. A szerződés nem minősül írásba foglaltnak. A megadott e-mail címek és az azokhoz tartozó E-Ticketek száma kerül rögzítése a Kenese Marina-Port Zrt. rendszerében a Rendezvény lebonyolításáig, ehhez a Kenese Marina-Port Zrt. eddig az időpontig hozzáfér. Az E-Ticketek a Honlapon illetve a jegyvásárlási felületen nem kerülnek rögzítésre, utóbb a vásárló ezekhez itt nem tud hozzáférni.

  A Rendezvény elmaradása esetén a Kenese Marina-Port Zrt. a jegyek árát visszafizeti a vásárlók részére, ezt meghaladóan a Kenese Marina-Port Zrt. felelősségét kizárja.
  Önt nem illeti meg indoklás nélküli elállási jog a szerződés vonatkozásban, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29. § (1) l) alpontja alapján, amely szerint a fogyasztó a rendelet szerinti elállási jogát nem gyakorolhatja étkeztetési vagy szabadidős tevékenységhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározok teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki.

Adatainak tárolása, védelme

A Kenese Marina-Port Zrt. a vásárláskor megadok adatokat a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi, esetleges bizonyítása érdekében tárolja, azt harmadik félnek nem adja át. Adatainak kezelésekor a cég mindenkor a hatályos adatvédelmi rendelkezéseknek megfelelően jár el.

A Kenese Marina-Port Zrt. az Online Jegyvásárlás Szolgáltatás igénybevételéhez az e-mail címeket kezeli és rögzíti, amennyiben a Vásárló számlát is igényel, úgy Kenese Marina Port Zrt. a következő adatokat rögzíti a Vásárlókról: e-mail cím, név, lakcím, számlázási cím, telefonszám, céges számlázás esetén adószám. Ön a Honlapon a vonatkozó négyzetben tett pipával kifejezeken hozzájárul ahhoz, hogy Kenese Marina-Port Zrt. az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 (GDPR) rendelkezései szerint az ügylet jellege által meghatározok célból és ideig – nyilvántartsa és kezelje. Kenese Marina-Port Zrt. szavatolja, hogy az Interneten keresztül hozzá eljukatott valamennyi adatot ugyanolyan védelemmel kezeli, mintha azokat egyéb úton bocsátokák volna rendelkezésére. A Kenese Marina-Port Zrt. adatkezelési tájékoztatója itt érhető el: Adatkezelési tájékoztató

A fizetési tranzakció során megadok kártyaszámot, lejárati dátumot, ellenőrző kódot Kenese Marina Port Zrt. nem tárolja, azt kizárólag a Stripe Inc. kártya elfogadó rendszere használja fel.

Ügyfélszolgálat, panaszkezelés, internetes ügyfélszolgálat

A Rendezvényekkel kapcsolatosan felmerülő, további kérdéseivel, panaszával kérjük, forduljon a Kenese Marina-Port Zrt. ügyfélszolgálatához: E-mail cím: kikoto@yacht.hu

Az ÁSZF és Tájékoztató közzététele:

A Kenese Marina-Port Zrt. az ÁSZF és Tájékoztató-t a www.balatonboatshow.hu honlapján teszi közzé és fenntartja magának a jogot annak megváltoztatására. A mindenkori ÁSZF a www.balatonboatshow.hu honlapján történő közzététel napján lép hatályba.

A Rendezvénnyel kapcsolatos további tájékoztatás

A Rendezvényen résztvevőkről vagyonvédelmi és személyi biztonsági valamint marketing célból kép és hangfelvétel készülhet, melynek jogalapja a rendezvényszervező bevételeinek növeléséhez illetve a Rendezvény biztonságos lebonyolításához és az esetleges jogsértések megelőzéséhez és feltárásához fűződő jogos érdeke, erről érdekmérlegelési teszt készült. A felvételeket Kenese Marina-Port Zrt. vagyonvédelmi, személyi biztonsági célból csak 72 óráig használja fel, kivéve, ha a felvételeken jogsérelem merül fel. A részvevőnek joga van kérelmezni az adatkezelőtől a róla készült felvételhez való hozzáférést, annak törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat a felvétel kezelése ellen, valamint a részvevőnek joga van az adathordozhatósághoz. Panasz esetén a résztvevőnek joga van a felügyeleti hatósághoz panaszt benyújtani. A felvételekhez a Kenese Marina-Port Zrt. szervezetén belül annak egyes munkavállalói és alvállalkozói férhetnek hozzá. A felvételeket a Kenese Marina-Port Zrt. honlapján, közösségi oldalakon, sajtóban, illetve egyéb médiumokban nyilvánosságra hozhatja. A Kenese Marina-Port Zrt. az érintek kifejezek és előzetes hozzájárulása hiányában nem készít kifejezeken csak az érintekről felvételt (egyéni ábrázolás), azonban a rendezvény résztvevői adok esetben megjelenhetnek a felvételeken. A kihelyezek kamerák látószögéről a rendezvény szervezőitől tájékoztatást kérhet, és így azokat elkerülheti, amennyiben a résztvevő nem kíván a felvételeken szerepelni. Ha a felvételeken jogsérelem merül fel, ebben az esetben a hatóság vagy bíróság részére a felvétel átadásra kerül.

A Rendezvényen okozok kár(ok)ért a károkozó felel. A résztvevők tudomásul veszik és elfogadják, hogy a Rendezvény helyszínének házirendjét is kötelesek betartani. Alkalmazandó jog és vitarendezés

A jelen ÁSZF és Tájékoztatóban nem szabályozok kérdéseket illetően a Kenese Marina-Port Zrt. tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, különösen, de nem kizárólag a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet rendelkezései irányadók.

Fogyasztói jogvita esetén Önnek lehetősége van a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületekhez fordulni.
A békéltető testület a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák (a továbbiakban: kamara) mellek működő független testületek. A Kenese Marina-Port Zrt.-t a békéltető testület eljárásban együkműködési kötelezettség terheli, ennek keretében köteles a törvényben rögzített tartalommal és határidőn belül válasziratát megküldeni a békéltető testület számára.

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek közök, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében

A Kenese Marina-Port Zrt. székhelye szerinti békéltető testület:

Veszprém Megyei Békéltető Testület
címe: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1.
telefonszáma: +36 88 814 121
telefax száma: +36 88 412 150
elektronikus levelezési címe: info@bekeltetesveszprem.hu

A vásárló panasza esetén igénybe veheti az Uniós online vitarendezési pla}ormot. Az uniós online vitarendezési platform felhasználható online adásvételi szerződésből eredő jogviták rendezésére. A platform a következő címen érhető el:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU