Az Erste World és Kollman András fotókiállítása a 22. Balaton Boat Show-n!

A 22. Balaton Boat Show-n is bemutatjuk az Erste World, a Magyar Vitorlás Szövetség és Kollman András közös fotókiállítását, ami a Kékszalag ideje alatt is látható volt Balatonfüreden, a Vitorlás téren. A 3. állomásához érkező vándorkiállítás A cirkálóktól a katamaránokig: legendák a Kékszalagon címet viseli és célja az értékteremtés. Ennek megfelelően a megtekinthető kiállítás középpontjában részben azok a tradicionális jachtok állnak, amelyeket kiváló magyar hajóépítők áldozatos munkájával építettek újjá, részben pedig azok a legújabb fejlesztések, amelyek a régi hajókkal együttesen jelenítik meg a magyar vitorlázást.

A hiánypótló, közös szervezésű kiállítás nem csak azokból a különböző típusú és fajtájú hajókból – a tradicionális fahajóktól a legmodernebb karbon és nomex méhsejt szerkezetű katamaránokig – nyújt izgalmas válogatást, amelyek az elmúlt 83 évben indultak a Kékszalagon, de az azokhoz kapcsolódó ismert és közismert hazai vitorlázókat is bemutatja. A szabad, asszociatív alkotói módszerrel készült képek a hajók mellett azok kapitányaira, a verseny főszereplőire is fókuszálnak. Erről a módszerről a Porthole beszélgetett Kollman Andrással, a fotók készítőjével.

A fotókiállítás ismét megnyílik a hajózásra nyitott közönség előtt a 22. Balaton Boat Show-n szeptember 8-10. között Balatonkenesén, a Kenese Marina-Portban!

További híreink