Biztosan lesz – idén is jön a Balaton Boat Show, biztonság a főszerepben

A korábbi évekhez hasonlóan nagy érdeklődés mellett készülnek a szeptember 4-től 6-ig tartó Balaton Boat Show-ra a szervezők. A házigazda idén is a balatonkenesei Kenese Marina-Port lesz, ahol számos óvintézkedést vezetnek be annak érdekében, hogy mindenki biztonságban ismerkedhessen meg a legújabb hajókkal.

Újra beindult az élet a Balatonon, az utóbbi hetekben már telt ház volt a parton, pörögtek a nyári programok a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása után. Mára az is kiderült, hogy biztosan sor kerül Magyarország legnagyobb vízi hajókiállítására, a 25. Balatoni Boat Show-ra, persze az óvintézkedések betartása mellett.

Most érdemes

„Nagy öröm számunkra, hogy a járvány miatt csak később beinduló balatoni szezon ellenére nagy az érdeklődés a különleges kiállítás iránt. Az idén is a korábbi évekhez hasonló számú látogatóra számítunk, a vízi kiállítóhelyek már megteltek, a parti helyekre várjuk még a jelentkezőket. Érdemes lesz kilátogatni a 25. Balaton Boat Show-ra hiszen itt nemcsak a szárazföldön, de a vízen is megnézhetők, bejárhatók a különböző hajók, ráadásul a kereskedők ilyenkor kínálják a legjobb árakon ezeket” – mondta Rápolthy Edit, a kiállítás igazgatója.

A látogatók a rendezvényen vitorlásokkal, motoros és elektromos hajókkal, egyéb vízisport eszközökkel, valamint hajózási kiegészítővel, speciális ruházattal találkozhatnak. A program pedig nemcsak a rutinos hajósoknak, de azoknak is érdekes, akik most ismerkednek a vízi élettel. A kiállítók között ott lesznek a legnagyobb külföldi márkák forgalmazói, csak úgy mint a hazai gyártók, a Balaton Boat Show kiemelt autós partnere pedig a – BMW Leier Autó lesz.

Rendhagyó év

Az idei évi kiállítás több szempontból kicsit más lesz, mint az eddigiek. Rápolthy Edit közölte: „Ugyan a jelenleg hatályos rendelkezések alapján a kiállítások, üzleti rendezvények létszámkorlátozás nélkül megtarthatók, elsődleges szempont számunkra, hogy mindent megtegyünk a látogatók és a szervezők biztonságáért. Számos javaslatot fogalmaztunk meg a kiállítóknak és egy sor intézkedés kerül bevezetésre a jelen lévők védelméért. Így például biztosítunk online jegyvásárlási lehetőséget, a közlekedési útvonalakat a lehető legszélesebbre terveztük, folyamatos lesz fertőtlenítés a közösségi tereken, a nap végén pedig a mosdókban ózongenerátoros fertőtlenítést is végezünk majd.”

Szintén fontos szabály, hogy aki a kiállított hajókat szeretné belülről megnézni, az hozzon magával maszkot, mert minden olyan esetben ahol – különös tekintettel a zárt terekre – nem tartható a 1,5 m távolság, a maszk használatát kifejezetten javasolják a szervezők!

A Balaton Boat Show-ra online és a helyszínen is vásárolhatóak jegyek, további információk: https://balatonboatshow.hu/latogatoi-informaciok/

Az eddig bejelentkezett kiállítók listája: https://balatonboatshow.hu/kiallitoi-lista/

További híreink