Növekedésben a magyar hajós piac – Rég nem látott sikerrel zárult a 21. Balaton Boat Show

Növekedésben a magyar hajós piac

Rég nem látott sikerrel zárult a 21. Balaton Boat Show

Az elmúlt 10 év legszélesebb kínálatát bemutató, vízen rendezett hajókiállítás zárta kapuit szeptember 4-én, vasárnap, Balatonkenesén, a Kenese Marina Port kikötőben.
53 kiállító, 60 hajó és vízi jármű, hajózáshoz kapcsolódó műszerek és kiegészítők, ruházat, széles hajómotor kínálat és csodás nyári időjárás jellemezte a hétvégi seregszemlét, ahol a magyarországi hajós piac jelentős képviselői szinte kivétel nélkül képviseltették magukat. Az eseményt megelőző várakozások, a rekordszámú, kifejezetten hajózás iránt érdeklődő látogató és az első visszajelzések alapján elmondható, mára a Balaton Boat Show a hazai hajós piac vezető vízen megrendezett hajókiállítása lett.

„A Kiállításon bemutatott hajók és résztvevő cégek száma határozott piaci fellendülést tükröz. Az ismert világmárkák mellett egyre több új hajómárka jelent meg a piacon az elmúlt 1-2 évben, a hazai gyártók pedig sorra mutatják be új termékeiket. A kereslet növekedése, a piaci szereplők és forgalmazott márkák számának emelkedését, a kapcsolódó kínálat szélesedését eredményezi. Ezt a folyamatot tökéletesen értve és kiváló szakmaisággal megragadva állnak neki minden évben a Balaton Boat Show szervezői a feladatnak, hogy a hazai piac számára egy kiemelkedő seregszemlét szervezzenek.” – mondta Füke Csaba, a Hajóipari Vállalkozók Egyletének Elnöke.

A hajós piac fellendülése kézzelfogható volt az idei eseményen: a hazai és nemzetközi vitorláspiac képviselői a korábbiaknál lényegesen nagyobb számban mutatták be legújabb hajóikat, egyre több a motoros hajó és soha nem látott mennyiségű hajómotor került kiállításra. Széles kínálatot talált a látogató az itthon is egyre nagyobb teret hódító elektromos yachtok képviselőinél. Új elemként jelentkeztek az idei eseményen az elektromos meghajtású vízi, szabadidős és sport eszközök is, többféle, elektromos motorral hajtott boardot, úszó, pihenő szigetet is találtunk. Az egyik legérdekesebb újdonság talán a Quadrofoil volt, egy elektromos motorral meghajtott quad szerű, de uszonyokon szárnyaló, páratlan sebességre képes jármű.

Izgalmas programok várták a látogatókat

A kiállítás idén ismeretterjesztő szakmai beszélgetésekkel is színesítette a programok sorát. A Volvo Kávészünet hajós beszélgetésein a hajózás különböző területeinek szakértőitől hallhattak hasznos tanácsokat, információkat a hajóvásárlásra készülők vagy épp a bérelt hajóval túrázni készülők, és Litkey Farkas tizenkétszeres Kékszalag győztes kormányos is vendége volt a Kávészünetnek!

Elismerésének és jövőbeni támogatásának egyaránt hangot adott Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára is köszöntőjében. A kiállítás stratégiai partnerével, a Magyar Vitorlás Szövetséggel együttműködésben, az esemény nyitónapján Érdi Mári, Berecz Zsolmbor és Vadnai Benjamin vitorlázó olimpikonokat köszöntötte a hajós társadalom, akik hazaérkezésük után először itt mesélték el rioi élményeiket a nagyközönségnek.

Fotó: Glódi Balázs

További híreink