Premierek a 28. Balaton Boat Show-n

Szeptember 1-én nyílik Magyarország legnagyobb vízi és vízparti hajókiállítása, a Balaton Boat Show. Mint már 28 éve mindig, idén is nagy lelkesedéssel készültek a kiállítók és a szervezők, hogy a magyar hajóépítők mellett a külföldi cégek is megjelenjenek. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan közel 100 vitorlást és motorost lehet majd megtekinteni a Kenese Marina-Portban. Rendkivül büszkék vagyunk arra is, hogy 8 cég a Balaton Boat Show-t választotta ki arra, hogy elsőként itt mutassa meg legújabb termékeiket:

A Dufour bemutatja legújabb hajóját, a Dufour 37-et, egy igazán kényelmes, túrázásra teremtett, széles és tágas vitorlást.

A Pannon Yacht két hajóval készült, az egyik a különösen népszerű Oceanis 30.1 elektromos verziója, ami tavakra és offshore vitorlázásra is egyaránt alkalmas, a másik pedig a Bali 4.2 katamarán, amelyen tovább növelték a Bali katamaránokra amúgy is jellemzően tágas életteret.

Az Amper Yacht ezévi premier elektromos motorosa a CANNA ONE, egy hajó, ami kinézetében megidézi a múlt romantikáját, de kivitelezésében a legmodernebb műszaki megoldásokat alkalmazták.

Ha fontos a társaság és a szórakozás, a Portless Catamaran idén debütáló DeLuxe II-es hajójával nem lehet tévedni. Nemcsak tágas és kényelmes, de arra is odafigyeltek a gyártók, hogy akadálymentesített legyen.

A Como Yachts is elhozza legújabb hajóját, a Como 32 S electric motorost. A magyar tervezőcég több éves fejlesztése révén a kimondottan nagy hatótávolság és végsebesség a gyorstöltés lehetőségével párosul ezen az elegáns vonalú hajón.

Idén vízre került a Phantom 26 Open, a Phantom új orrkiülős modellje, ugyanazokkal a prémium minőségű alapanyagokkal, mint elődje, a kabinos kivitelű Phantom 26 motoros.

A hazai gyártású, 100%-ban elektromos Stickl Yachts flottája is impozáns fejlesztéseken esett át az elmúlt időszakban, és bár az újításokat már az idei nyáron is élvezhették az új Stickl-hajók tulajdonosai, a Balaton Boat Show-ra látogatók most testközelből is megismerhetik a kuriózumnak számító, mindössze 40 cm-es merülésű E-volution 660-at, az akár 30-50 km/h sebességgel száguldó E-spirit 730-at, valamint a flotta legnagyobb tagjának számító, számos extrával bővített E-xcellence 820-ast.

Bár nem hajó, de újdonság a Seldén CXe 25 és Seldén CXe 45 elektromos betekerő rendszer a Naviter.hu-tól, ami megkönnyíti az orrvitorlák betekerését túrázás és egykezes vitorlázás során.

További híreink