Volvo Kávészünet – hajós beszélgetések a Balaton Boat Show bárteraszán

A tavaly teremtett hagyományokat követve, a Volvo Autó Hungária támogatásával a 22. Balaton Boat Show-n is folytatódik a Volvo Kávészünet, melynek keretében hajózásról, vitorlázásról lesz szó, könnyed délutáni beszélgetések formájában, laikus fülek számára is érthetően és élvezhetően. A kiállítás idején három Kávészünetet szervezünk, mely beszélgetésekre a témában jártas szakértőket, vitorlázókat, sportolókat hívunk meg. A pénteki napon a Magyar Vitorlás Szövetség értékeli a szezont, beleértve az idei 49. Erste World Kékszalag Nagydíjat, a kiállítás ideje alatt zajló Finn Gold Cup-ot, a J/24 Európa-bajnokságot. Beszélgetőpartnereink között lesz többek közt a 13-szoros Kékszalag győztes Litkey Farkas is!

A szombati nap a klasszikus hajóké. Ezeket a legendás vitorlásokat mutatjuk be közelebbről, annak apropóján, hogy a kiállításon lesz az 1936-ban épített és most felújított Kormorán 22-es cirkáló premierjét, valamint a Lady 90. születésnapját – e hajók felújítója, Pálinkás Csaba Picula is beszélgetőpartnereink között lesz. Valamint Dr. Kollár Lajos, a Tabu kormányosa és a jövőre 20 éves Tabu Kupa, az első klasszikus hajóknak rendezett vitorlásverseny megálmodója is.

Egyre több elektromos hajót üdvözölhetünk a tavunkon, ami egy alternatívát nyújthat a szabadidős vitorlázás helyett. E téma pro és kontráiról fogunk beszélgetni a vasárnapi Volvo Kávészünet keretében a Balaton Boat Show-n résztvevő több elektromos és vitorláshajó forgalmazó cégek képviselőivel.

Minden nap 15 órakor várjuk a kiállítás látogatóit a Kenese Marina Port kikötő bárteraszán!

Az első 30 vendéget friss kávéval és ízletes, svéd fahéjas csigával várjuk a Volvo Kávészünet hajós beszélgetéseire!

További híreink